Bio

SCHOOL

Anja liep school te Ingelmunster. Ondertussen volgde ze zangles in Nederland en bij Wilfried Van Beveren in België. Ze volgde 3 jaar notenleer en 2 jaar piano in Tielt

 

BACCARABEKER

Anja nam deel aan de Bacarabeker in Middelkerke onder de vleugels van Marva en onder zakelijkebegeleiding van Adriaan Van Landschoot. Hierna deed ze podiumervaring op bij diverse coverbands als Le Blanc en Nightshift met wie ze België, Nederland en Duitsland doorkruiste

 

BLUE BLOT

In 1991 deed ze auditie om backing vocals bij de populaire Belgische Rythm & Blues band BLUE BLOT te zingen, ze werd gekozen en naast het maken van plaatopnames toerde ze bijna 3 jaar mee met deze vermaarde topformatie waarbij ze alle grote festivals en podia aandeden.

 

CHELSY

Anja ging in 1994 solo onder de naam “CHELSY” en haar eerste single (een eigenzinnige cover van de DINKY TOYS) “My day will come” was meteen een hit : Chelsy scoorde een nationale top 3 en trad op voor radio en TV. Verder volgde “Where do you go” en haar full album “Magic moments”. Ze toerde met haar begeleidingsband door het land.

 

EUROSONG

Anja nam in 1996 deel aan de preselecties Eurosong waar ze weliswaar wist door te stoten naar de finale, maar het was uiteindelijk Lisa Del Bo die ons land vertegenwoordigde.

 

ACTIEF

Ondertussen bleef Anja actief als studiozangeres en deed backing vocals voor andere artiesten en projecten zoals Ellen (Big Brother), Sam Gooris, Xandee, Christophe en K & N (dance). Chelsy was ook nog actief bij de VTM Soap Band en heeft sinds jaren een zeer smaakvolle en professionele formule voor het verzorgen van ceremonies zoals huwelijken van jonge koppeltjes, recepties of andere feesten.

 

NIEUWE PROJECT

In 2016 stapt Chelsy in een project “Eurovizie” samen met Andrea Croonenberghs en Gina Lisa waar ze een muzikale tijdsreis maken door het repertoire van het Eurosongfestival van de jaren ‘50 tot ’90.